Cryolipolyse met de Clatuu Alpha

Je hebt een gezonde leefstijl, je sport misschien al vaak en toch krijg je die hardnekkige vetrolletjes niet weg. De Clatuu is het meest geavanceerde apparaat voor het 360 graden rond bevriezen van vetcellen. Het doel van de behandeling is het aanpassen van de vorm van het lichaam, maar dan zonder operatie of hersteltijd. Hierdoor ontstaat een zeer gebruiksvriendelijke methode, om net die paar centimeter "ergernis" die je bijvoorbeeld net boven je broekriem hebt, te verwijderen. Andere regio's die behandeld kunnen worden zijn de love handles, buik, dijen, uitstulpingen die door je Bh ontstaan, rug en bovenarmen.

Hoe gaat de behandeling in z’n werk?

Als eerste wordt gekeken welke applicator het beste aansluit op de probleemzone. Op de buik plaatsen we bijvoorbeeld, een andere applicator dan op de binnenzijde van de dijen. Je neemt plaats op een behandelbank en om de opperhuid te beschermen tegen de kou, plaatsen we een gelpad. Daarna wordt de applicator geplaatst waarbij de huid vacuüm wordt gezogen. Het koelingsystemen koelt 360 graden rond en gaat to -9 graden Celsius.

De vetcellen worden dusdanig lang gekoeld dat ze feitelijk langzaam afsterven zonder het omliggende weefsel te beschadigen! Daarna ruimt het lichaam ze op een natuurlijke manier zelf op. Dat proces wordt apoptose genoemd. Ieder lichaam heeft een bepaald aantal vetcellen en als deze verwijderd zijn kunnen deze niet meer terugkeren. Het zorgt ervoor dat plaatselijk vetophoppingen definitief verdwijnen. Het is absoluut geen methode om af te vallen, maar het creëert een plaatselijk, slankere vorm van het lichaam.

Is de behandeling pijnlijk?

Doordat de huid vacuüm wordt gezogen kan het voelen alsof er hard aan getrokken of in geknepen wordt. Tot nog toe blijft iedereen echter gewoon liggen. De meeste mensen vinden het überhaupt niet vervelend. Nadat het koelingsproces wordt gestart kan het ongeveer 10 minuten wat gevoeliger voelen vanwege de intense kou. Na de behandeling worden de pads verwijderd en wordt de huid ‘doorgemasseerd’. Dit kan soms wat gevoelig zijn.
Na de behandeling kan de huid wat beurs en gevoelloos aanvoelen en in sommige gevallen geeft het blauwe plekken. Deze symptomen trekken meestal binnen 2 weken weg.

Waar moet ik rekening mee houden?

Trek gemakkelijk zittende kleding aan tijdens de behandeling.
De behandeling duurt 40 minuten tot een uur. Daarna mag je het eerste uur niet douchen en die dag geen alcohol drinken. Daarnaast kunt u alles weer gewoon doen! Probeer voldoende water te drinken.
Er kunnen uiteraard meerdere zones behandeld worden. Wij hanteren max. 4 zones op 1 dag en na 9-10 weken kunt u dezelfde zones weer behandelen.

Wanneer zie ik resultaat?

Het resultaat is direct na de behandeling helaas niet zichtbaar. Pas na enkele weken kunt u zien dat er minder vetcellen aanwezig zijn. Het op natuurlijke wijze verwijderen van afgestorven vetcellen duurt zo,n 2,5 tot 3 maanden. Daarom adviseren wij om niet eerder een 2e of 3e behandeling te ondergaan omdat het volstrekt zinloos is om dezelfde vetcellen nogmaals te bevriezen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Dat is natuurlijk afhankelijk van hoeveel vetcellen en ergernis er is. Er zijn mensen die na 1 behandeling al tevreden zijn. Soms kiezen ze als 2e behandeling voor een andere probleemzone. Er wordt verondersteld dat er telkens na 1 behandeling 20% vetcellen worden vernietigd. Met 1 tot 3 behandelingen is een ieder eigenlijk tevreden. Het is een prachtige manier om op een volstrekt veilige en makkelijke wijze plaatselijk vet te doen verdwijnen.

Bent u geïnteresseerd?

Maak dan vrijblijvend een afspraak met een van onze huidtherapeuten.

Zie voor verdere voorwaarden en informatie onze FaceBook site; Van Schuppen Huidtherapie